Skip to main content

Zoek in onze database met anderstalige GGZ- professionals

Selecteer in de kolom aan de rechterzijde uw wensen en voorwaarden. U kunt bij de vragen meerdere opties aanvinken. Zo krijgt u de profielen te zien van de GGZ professionals die hier aan voldoen.
25km
* Hoe worden de (potentiële) posities van buitenlandse Mental Health Professionals bepaald?
We onderscheiden bij PsyGlobal vier verschillende posities waarop onze anderstalige Mental Health Professionals ingezet kunnen worden: basispsycholoog, POH-GGZ, social worker en (mental) coach. De (potentiële) posities worden bepaald op basis van kennis, ervaring, talenkennis en de waarde van hun diploma’s (gevalideerd door het Nuffic).
  1. Basispsycholoog (WO): Voor deze functie heeft de kandidaat minimaal een gevalideerde Masterdiploma Psychology (WO). Daarnaast heeft de kandidaat ofwel een LOGO-verklaring of een BIZ-kwalificatie. Tenslotte spreekt de kandidaat Engels en/of Nederlands op minimaal B2 niveau. Met deze voorwaarden kan de kandidaat worden ingezet als Basispsycholoog binnen een GGZ-instelling, onder supervisie van een BIG-geregistreerde psycholoog. 
  2. POH-GGZ: Om te kunnen werken als POH-GGZ heeft de kandidaat een relevant HBO+ diploma nodig, gevalideerd door het Nuffic. Daarbij spreekt de kandidaat Engels en/of Nederlands op minimaal B2-niveau. Een POH-GGZ diploma met relevante kwalificaties is een pré (niet verplicht). De POH-GGZ werkt onder supervisie en verantwoordelijkheid van de huisarts.
  3. Social Worker: Voor de functie van Maatschappelijk Werker heeft de kandidaat minimaal een gevalideerd en relevant MBO diploma (social work of gelijksoortig), en spreekt minimaal Engels en/of Nederlands op B2 niveau.
  4. Mental Coach: Voor de rol van Mental Coach heeft de kandidaat minimaal een afgeronde opleiding genoten tot psycholoog of mental coach. Daarbij spreekt hij of zij Engels en/of Nederlands op minimaal B2 niveau.